Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met bruine tortilla, cranberrychutney en oregano

Halloumi is een Cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Cranberrychutney

3 stuk(s)

Bruine tortilla

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)877 kcal
Energie (kJ)3668 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers23 g
Vezels4.3 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Couper
1

Préchauffez le four à 200°C. Taillez l’oignon en demi-rondelles. Écrasez ou émincez l’ail. Coupez le halloumi en deux dans la longueur, puis en bâtonnets de la taille de frites. Dans le bol, mélangez le halloumi à l’ail, une pincée de poivre et, par personne : 1/2 cs d’huile d’olive et 1/2 sachet d’origan.

Caraméliser les oignons
2

Faites chauffer la poêle à feu moyen-vif sans matière grasse. Faites-y cuire les oignons 6 à 8 minutes. Ajoutez ensuite, par personne : 1/2 cs de beurre et 1/2 cs de vinaigre balsamique noir ainsi que le chutney de canneberges. Mélangez bien et réchauffez encore 2 à 3 minutes.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Cuire le halloumi
3

Faites chauffer l'autre poêle à feu moyen-vif sans matière grasse. Faites-y dorer le halloumi 6 à 8 minutes de tous les côtés. Pendant ce temps, emballez les tortillas dans de l’aluminium et enfournez-les 2 à 3 minutes. Coupez le concombre en deux dans la longueur, puis en bâtonnets. Coupez les tomates en dés.

Tip: Er komt vaak eerst wat vocht uit de halloumi, dit verdampt vanzelf en daarna zal de kaas knapperig aanbakken.

Servir
4

Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne : 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra et 1/2 cs de vinaigre de vin blanc. Salez et poivrez. Ajoutez le mélange de salades. Garnissez les tortillas de salade, de concombre, de tomate et des frites d'halloumi. Garnissez d’oignon caramélisé. Mélangez le reste de la tomate et de concombre à la salade et présentez-la en accompagnement.