Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met bruine tortilla, cranberrychutney en oregano

Halloumi is een cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Cranberrychutney

3 stuk(s)

Bruine tortilla

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)891 kcal
Energie (kJ)3730 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers28 g
Vezels4.3 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes.
  • Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.
Ui karamelliseren
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur.
  • Bak de rode ui 6 - 8 minuten.
  • Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe.
  • Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
Halloumi bakken
3
  • Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur.
  • Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin (zie Tip).
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zijn belangrijk voor een sterk immuunsysteem én je voelt je er langer door verzadigd.

Serveren
4
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng met de slamix.
  • Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat en de halloumi-frietjes.
  • Garneer met de gekaramelliseerde ui.
  • Meng de overige tomaat en komkommer door de sla en serveer ernaast.