Skip to main content
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

op briochebroodje met Peruaanse kruiden en rodekoolsalade

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode ui

50 gram

Gesneden rode kool

½ stuk(s)

Avocado

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Limoen

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

75 ml

Water voor de aardappelen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5180 kJ
Energie (kcal)1238 kcal
Vetten79.7 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten88.5 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels14.9 g
Eiwitten40.4 g
Zout3.7 g
Potassium357.3 mg
Calcium30.4 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Zeef
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen en snijd in wedges.
  • Voeg toe aan een sauteerpan en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Stoom, afgedekt, 13 minuten. Giet af en voeg terug toe aan de pan.
  • Snipper ondertussen de helft van de ui fijn en snijd de overige ui in dunne halve ringen.
Snijden
2
  • Besprenkel de zoete-aardappelwedges met een scheutje zonnebloemolie en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Bestrooi met de kaas, dek de pan af met het deksel en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Koolsla maken
3
  • Meng in een kom de rode kool met 1/3 van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Pers het sap van de limoen uit boven een kom. Voeg de avocado en de gesnipperde ui toe.
  • Giet de mais af en voeg toe aan de kom. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Burger bakken
4
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de burger 5 minuten aan één kant.
  • Draai de burger om, voeg de overige ui toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
5
  • Leg het briochebroodje op een bakplaat met bakpapier en bak 4 - 5 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de Peruaanse kruidenmix met de overige mayonaise en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus.
Serveren
6
  • Snijd het hamburgerbroodje open en besmeer met de helft van de saus. Beleg met wat van van de koolsla, de burger, de gebakken ui en wat van de salsa.
  • Serveer de overige koolsla en salsa ernaast.
  • Besprenkel de zoete-aardappelwedges met de overige saus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders