Van de verse tijm kun je, als je nog wat over hebt, ook thee zetten! Giet kokend water over (10) verse takjes tijm en laat 5 minuten trekken. Naast tijm zijn ook yoghurt en koriander lekkere smaakmakers voor dit gerecht. Heb je yoghurt of koriander over van de andere gerechten? Beide zijn erg lekker om toe te voegen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1
Gele biet
200 gram
Regenboogkrieltjes
32.5 gram
Veldsla
30 gram
Zongedroogde tomaten
½
Avocado
2 takje(s)
Verse tijm
37.5 gram
Feta
10 gram
Amandelen
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes.
Schil de gele biet en snijd in blokjes van een ½ cm. Zorg dat de gele biet net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 – 20 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel 1 keer kort af onder koud water.
Was ondertussen de krieltjes grondig, snijd klein en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Scheur ondertussen de veldsla klein. Snijd de semi-zongedroogde tomaten klein. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en lepel deze uit de schil. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng de veldsla, semi-zongedroogde tomaten, avocado en tijm in een saladekom.
Verkruimel de feta en hak de amandelen grof.
Voeg de feta, krieltjes en gele biet toe aan de salade. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de amandelen.
Tip! Wil je graag een zoete dressing bij dit gerecht? Meng dan per persoon 1 el olijfolie met 1 tl mosterd, 1 tl honing en 1 tl balsamicoazijn, peper en zout en schep deze dressing door de salade.