Skip to main content
Noedels met kip, rodekool en mangochutney
Noedels met kip, rodekool en mangochutney

Noedels met kip, rodekool en mangochutney

Haal Azië in huis met de kruidige en zoete Oosterse smaken van dit recept

De Hollandse rodekool geef je door de zoete mangochutney een verrassende twist. De chutney is lekker zoet, daarom is het verstandig eerst te proeven voordat je de tweede helft aan de maaltijd toevoegt. Bekijk op ons blog hoe je de mangochutney zelf nog eens kunt maken!

Labels:
Pittig
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Gesneden rodekool

½

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

110 gram

Kippendijreepjes

1 tl

Kerriepoeder

1 zakje(s)

Sojasaus

40 gram

Mangochutney

2 takje(s)

Verse koriander

70 gram

Noedels

0.13

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

1 tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3054.3 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten86 g
Vezels10 g
Eiwitten48 g

Benodigdheden

Mes
Pan
Grote pan
Bord

Instructies

Snijd de rodekool klein
1

Snijd de rodekool doormidden en daarna in dunne parten. Snijd de parten in flinterdunne repen en verwijder daarna pas de kern. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

3

Verhit de helft van de roomboter in een wok en roerbak de kipfiletreepjes met peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Laat de rodekool in de zelfde wok garen
4

Verhit de overige roomboter en als het nodig is wat extra zonnebloemolie in dezelfde wok en fruit de knoflook en gember 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden toe en bak 30 seconden mee. Voeg de rodekool en 3 el water per persoon toe. Dek de pan af en laat de rodekool 10 minuten garen.

5

Maak ondertussen een saus van de sojasaus, zonnebloemolie, 2 el water per persoon, de helft van de mangochutney en peper. Hak de koriander fijn.

6

Voeg de saus na 5 minuten bij de rodekool. Kook de noedels, afgedekt, ongeveer 3 minuten en giet af.

Voeg de noedels bij de rodekool
7

Voeg de kipfiletreepjes bij de rodekool en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de noedels toe, bestrooi naar smaak met peper en verhit nog 1 minuut.

Verdeel het gerecht over de borden.
8

Verdeel het gerecht over de borden. Voeg de overige mangochutney toe en garneer met de koriander. Serveer de limoen in parten bij de maaltijd.

Tip! Rodekool over? Maak een frisse salade van geraspte wortel, rozijnen, noten en een saus van mayonaise, yoghurt, mosterd, azijn of limoen, peper en zout.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes