Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel, pompoenpitten en kruiden-yoghurt

Halloumi is een cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

85 gram

Volkoren couscous

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Pompoenpitten

30 gram

Slamix: spinazie, rucola en snijbiet

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3722 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers21 g
Vezels6 g
Eiwitten41 g
Zout5 g

Benodigdheden

Grote kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes.
  • Snipper de ui.
Wortel bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de ui 1 minuut.
  • Voeg de wortel toe met per persoon: 1/3 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 3 el water. Bak, afgedekt, 10 minuten.
  • Meng in een grote kom de couscous en de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous daarna los met een vork.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram couscous en 50 gram halloumi per persoon. De rest is heerlijk in een salade voor de lunch de volgende dag.

Halloumi bakken
3
  • Snijd de halloumi in 3 plakken per persoon.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant (zie Tip).
  • De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes.

Tip: Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de halloumi uitloopt. Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant vanbuiten en lekker mals vanbinnen.

Serveren
4
  • Snijd de bladpeterselie en muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt.
  • Meng de gebakken ui, wortelblokjes, pompoenpitten, appel en de rest van de verse kruiden door de couscous.
  • Maak de slamix aan in een kom met extra vierge olijfolie naar smaak en verdeel over de borden. Schep de couscous hierop en leg de halloumi erop. Serveer de kruiden-yoghurt erbij.