Veggie + protein - Paddenstoelenrisotto van orzo met doradefilet als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Paddenstoelenrisotto van orzo met doradefilet als extra

Veggie + protein - Paddenstoelenrisotto van orzo met doradefilet als extra

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

⅓ bosje(s)

Lente-ui

85 gram

Orzo

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)514 kcal
Energie (kJ)2149 kJ
Vetten36.7 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten10 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels2.7 g
Eiwitten39.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

Tip: Wist je dat bosui veel calcium bevat? Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden.

Fruiten
2

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren en bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Houd je van een extra bite? Bak dan de helft van de bosui mee in de koekenpan en gebruik de rest om het gerecht mee te garneren.

Dorade bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de borden en leg de dorade erop. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen.