Tofu in soja-honingmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tofu in soja-honingmarinade

Tofu in soja-honingmarinade

Met pittige knoflook-sperziebonen en kokosrijst

Tofu heeft misschien een stoffig imago, maar wanneer je het goed marineert is dat echt onverdiend! Deze eiwitrijke vleesvervanger wordt gemaakt van gestremde sojamelk. Het proces lijkt een beetje op dat van kaasmaken. Vandaag maak je er zoete tofu van door een marinade van soja en honing.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Soja
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Tofu

(Bevat Soja)

1 stuk(s)

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

20 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

200 gram

Sperziebonen

75 ml

Kokosmelk

85 gram

Surinaamse rijst

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 tl

Honing

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3561 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Snijplank
Keukenpapier
Kom
Dunschiller
Vork
Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Tofu marineren
1

Dep de tofu droog met keukenpapier. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een kom de sojasaus, honing, gember, de helft van de rode peper en de helft van de knoflook. Snijd de tofu in blokjes en prik met een vork voorzichtig gaatjes erin, hierdoor neemt de tofu de marinade beter op. Leg de tofu in de marinade en laat 10 minuten marineren.

Sperziebonen bakken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, overige rode peper en sperziebonen toe. Bak 10 – 15 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Kokosrijst maken
3

Breng ondertussen 125 ml water per persoon en de kokosmelk aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Laat uitstomen zonder deksel. De rijst mag een beetje nat blijven. Breng op smaak met peper en zout.

Sesamzaad roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het sesamzaad tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tofu bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan van het sesamzaad op middelhoog vuur en bak de tofu, met alle marinade, ongeveer 4 minuten per kant. Schep af en toe om zodat alle kanten kunnen kleuren. Zet het vuur niet te hoog, dan kan de marinade snel aanbranden.

Serveren
6

Schep de rijst in diepe kommen. Schep de sperziebonen ernaast en garneer met het sesamzaad. Leg de stukjes tofu ernaast en schenk de overige marinade over de tofu en de boontjes.