Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Kleine rode ui
½ stuk(s)
Rode peper
200 gram
Flespompoen
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
125 gram
Verse tagliatelle
(Bevat: Gluten, Eieren)
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
100 ml
Kookhaver
(Bevat: Gluten)
30 gram
Verse geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
(Kan bevatten: Selderij)
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de tagliatelle. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn (zie Tip).
Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd één helft van de pompoen in blokjes. Snijd de andere helft in halve plakken. Leg de gesneden pompoen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoen in 15 minuten gaar.
Verhit ondertussen een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan en bak de rode ui, de rode peper en de Peruaanse kruidenmix 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Kook de tagliatelle 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Bewaar 2 el kookvocht per persoon en giet af. Laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de pompoenblokjes, de kookhaver, het komijnzaad, de helft van de geitenkaas 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan of grote koekenpan. Mix met een staafmixer de ingrediënten tot een romige pompoensaus (zie Tip). Roer de pompoensaus door de pasta en verhit 1 minuut.
Verdeel de pasta met pompoensaus over de borden en leg de rucola eromheen. Leg de geroosterde pompoenplakken erbovenop. Verkruimel met de overige geitenkaas en garneer met de pompoenpitten. Besprenkel met het zwarte balsamicoazijn naar smaak.