Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Petit oignon rouge
½ pièce(s)
Piment rouge
200 g
Courge butternut
10 g
Graines de courge
(Peut contenir: Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)
½ sachet(s)
Mélange d’épices péruviennes
125 g
Tagliatelle fraîches
(Contient: Gluten, Œuf)
½ sachet(s)
Graines de cumin moulues
100 ml
Avoine de cuisson
(Contient: Gluten)
30 g
Fromage de chèvre frais
(Contient: Lait (contient du lactose))
20 g
Roquette
(Peut contenir: Céleri)
½ cs
Huile d'olive
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
à votre goût
Vinaigre balsamique noir
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de tagliatelle. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn (zie Tip).
Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd één helft van de pompoen in blokjes. Snijd de andere helft in halve plakken. Leg de gesneden pompoen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoen in 15 minuten gaar.
Verhit ondertussen een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan en bak de rode ui, de rode peper en de Peruaanse kruidenmix 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Kook de tagliatelle 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Bewaar 2 el kookvocht per persoon en giet af. Laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de pompoenblokjes, de kookhaver, het komijnzaad, de helft van de geitenkaas 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan of grote koekenpan. Mix met een staafmixer de ingrediënten tot een romige pompoensaus (zie Tip). Roer de pompoensaus door de pasta en verhit 1 minuut.
Verdeel de pasta met pompoensaus over de borden en leg de rucola eromheen. Leg de geroosterde pompoenplakken erbovenop. Verkruimel met de overige geitenkaas en garneer met de pompoenpitten. Besprenkel met het zwarte balsamicoazijn naar smaak.