Speciaal ingrediënt in je box! Geniet van de maiskolf, nu vers uit het seizoen. Sappig en zoet en lekker gegrild of gestoomd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Maiskolf
1.5 tl
Gerookt paprikapoeder
4 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
½
Tomatenpuree
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
½ stuk(s)
Limoen
50 gram
Biologische zure room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Pruimtomaat
15 gram
Gesneden jalapeño's
1 stuk(s)
Kipfilet
50 gram
Geraspte cheddar
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
[Plantaardige] boter
250 ml
Zoutarme kippenbouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verwijder de bladeren en de onderkant van de mais met eventuele draden. Leg op op een vel aluminiumfolie van 30 x 30 cm en verdeel de boter en de helft van het gerookt paprikapoeder erover. Breng op smaak met peper en zout en vouw de folie goed dicht. Rooster de mais 30 minuten in de oven. Let op: wees voorzichtig bij het openen van de folie, de mais kan heet zijn.
Bereid de bouillon in een pot. Pocheer de kip in 8 - 10 minuten gaar, haal uit de pot, bewaar apart en laat afkoelen. Bewaar de bouillon voor later gebruik. Snijd ondertussen de helft van de ui in halve ringen en snipper de rest. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de koriander grof. Voeg aan een saladekom de tomaat, de koriander en de fijngesneden ui toe. Bewaar apart tot stap 5.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de komijn, de tomatenpuree en het overige paprikapoeder 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg 100 ml bouillon per persoon toe. Breng aan de kook en giet het over op een diep bord. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de overige ui 3 - 4 minuten.
Scheur de kip met je handen of twee vorken in kleine stukjes en voeg toe aan de ui. Voeg 1/3 van de birriasaus toe en bak 1 - 2 minuten. Zet ondertussen een bakplaat met bakpapier klaar. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Dip de tortilla's één voor één in de overige birriasaus en bak ze 30 seconden per kant in de pan. Leg de tortilla's daarna op de bakplaat met bakpapier.
Beleg de tortilla's met de kip en de cheddar en vouw dubbel. Bak de taco's 5 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is. Snijd ondertussen de limoen in 6 partjes en pers het sap van 1 limoenpartje per persoon uit boven de saladekom. Voeg de jalapeño (let op: pikant! Gebruik naar smaak) naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de taco's op borden en verdeel de salsa en zure room eroverheen. Serveer met de mais en overige limoenpartjes.
Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.