Skip to main content
Steak met chimichurri
Steak met chimichurri

Steak met chimichurri

met fusion groenecurryrisotto, broccolini en verse kruiden

.

Labels:
Familie
Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Risottorijst

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ bosje(s)

Lente-ui

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ stuk(s)

Limoen

150 gram

Bimi broccoli

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3298 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten37.2 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten69.9 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels8.6 g
Eiwitten39.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Kom
Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast. Bereid de bouillon. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Bewaar een klein deel van het groene gedeelte apart ter garnering. Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de lente-ui en de helft van de mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst en groene currykruiden toe en bak 1 minuut.

Risotto maken
2

Verlaag het vuur en voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Voeg, als de bouillon op is, op dezelfde manier de kokosmelk toe. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe.

Chimichurri maken
3

Snijd het Thaise basilicum, de koriander en de munt heel fijn. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kom de overige mix van gember, knoflook en rode peper met de fijngesneden kruiden. Voeg de extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en roer goed door.

Broccolini koken
4

Breng water aan de kook in een ruime pot voor de broccolini. Snijd de broccolini in stukken van 5 cm of halveer dikkere broccolinistronken in de lengte. Kook de broccolini 3 - 5 minuten, of tot de broccolini gaar is. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Steak bakken
5

Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el boter in een pan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de steak in de pan. Bak de steak 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 4 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de steak vervolgens in sneetjes. 

Serveren
6

Meng de broccolini door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden. Leg de steak erop en verdeel de chimichurri erover. Garneer met het overige groene gedeelte van de lente-ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui