HelloFresh
topBanner
Pasta met garnalen in curry-roomsaus

Pasta met garnalen in curry-roomsaus

met tomaat en dragon

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Family
Allergenen:SelderijMosterdMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Courgette

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

⅔ pak

Tomatenblokjes

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 g

Pasta

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Tomaat

5 g

Verse dragon

(Kan sporen van allergenen bevatten)

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

100 ml

Visbouillon

1.5 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3851 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in plakjes van 1 cm dik en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

2

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de pasta. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot, de knoflook en de helft van de rode peper 2 – 3 minuten. Voeg daarna per persoon 1 tl currypoeder en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de kruiden 1 minuut mee.

3

Blus de smaakmakers en kruiden af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de tomatenblokjes. Verlaag het vuur en voeg de room toe. Laat de saus, afgedekt, op laag vuur nog 12 – 14 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta, afgedekt, in 10 – 16 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes dragon en hak ze fijn. Meng de tomatenblokjes in een kom met per persoon 1/4 el witte balsamicoazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de helft van de dragon, peper en zout.

5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen en de overige rode peper 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en de overige dragon toe aan de saus.

6

Schep de pasta in diepe borden en serveer met de saus, garnalen en courgetteplakken. Serveer de tomaat met dragon ernaast.