Skip to main content
Ponzu biefstukreepjes met rijstnoedels
Ponzu biefstukreepjes met rijstnoedels

Ponzu biefstukreepjes met rijstnoedels

met wokgroenten, sojascheuten en rode peper

3.7
(126)

Rode pepers bevatten capsaïcine. Dit zorgt niet alleen voor een pikante smaak, maar heeft ook gezondheidsvoordelen zoals het stimuleren van de stofwisseling en de afgifte van endorfine.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Snel & gezond
-30% koolhydraten
Allergenen:
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

100 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Gesneden spitskool

10 gram

Ponzu

(Bevat: Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

25 gram

Sojascheuten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2680 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten11.6 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten96.7 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels8.3 g
Eiwitten36.1 g
Zout1.7 g
Potassium328.6 mg
Calcium65 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Zeef
Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Breng water aan de kook in een pot.
  • Kook de rijstnoedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water. Laat staan tot later gebruik.
  • Snijd de paprika in reepjes, de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) in ringen en de ui in halve ringen.
Bakken
2
  • Snijd de paksoi in reepjes van 1 cm, houd het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit de olijfolie in een wok of sauteerpan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes 30 seconden - 1 minuut. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de ui, paprika en de helft van de rode peper toe aan dezelfde pan. Bak 5 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg de sojasaus toe en roer goed door.
Afmaken
3
  • Schil ondertussen de gember en snijd of rasp fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de gember, de knoflook en het witte gedeelte van de paksoi toe aan de groenten. Bak 3 - 4 minuten al roerend.
  • Voeg de spitskool en het groene gedeelte van de paksoi toe. Voeg eventueel wat extra sojasaus toe naar smaak. Bak nog 3 - 4 minuten al roerend.
Serveren
4
  • Voeg de biefstukreepjes, sojascheuten, rijstnoedels en ketjap toe en bak 30 seconden - 1 minuut al roerend, of tot het overige kookvocht is verdampt.
  • Serveer de stir-fry over diepe borden en besprenkel met de ponzusaus.
  • Garneer met de overige rode peper.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders