Deze gele soep is zowel zoet door de paprika en mais, als kruidig door de gemalen komijn en koriander. De feta zorgt voor een zout accent. Je garneert er niet alleen de soep mee, maar vult er ook de helft van de naan mee.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Gele paprika
½ jar
Mais
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
½ tl
Gemalen komijnzaad
½ tl
Gemalen korianderzaad
5 spriet(en)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon voor de soep. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de gele paprika klein en laat de mais uitlekken.
Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde soeppan en bak de knoflook met de komijn en koriander 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gele paprika toe en bak nog 2 minuten. Blus af met het gekookte water (pas op: dit kan spetteren!), verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de mais toe. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de feta. Gril het naanbrood 2 – 3 minuten zonder olie in een hete koeken- of grillpan.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe om de soep dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het naanbrood doormidden en vul de helft met feta. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de pompoenpitten, bieslook en de overige feta. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met het naanbrood.