topBanner
Soep van geroosterde tomaat en paprika

Soep van geroosterde tomaat en paprika

met zure room en gegratineerde broodstengels

Lees meer

Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Hoeveel procent van de ADH bevat dit recept denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:VeggieCaloriebewustFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenSesamzaadSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

2 tl

Paprikapoeder

3 stuk(s)

Volkoren puntje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

500 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2592 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels13 g
Eiwitten23 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Soeppan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof, bewaar de takjes.

2

Meng de tomaat, paprika, rode ui, de helft van de knoflook, de basilicumtakjes en de helft van de basilicumblaadjes in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de groenten met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en het paprikapoeder en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen het volkoren puntje in de lengte tot broodstengels van 1 – 2 cm breed. Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier, besprenkel eventueel met een beetje olijfolie en bestrooi met de geraspte kaas en overige knoflook. Bereid ook de bouillon.

4

Plaats de broodstengels boven de groenten in de oven en bak 10 – 12 minuten.

5

Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg de bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en het overige basilicum. Serveer met de broodstengels.