Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
BBQ-rub
1 stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Paprika
50 gram
Witte kool en wortel
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Noten)
40 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
½ tl
Gerookt paprikapoeder
½ el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] boter
½ el
Bloem
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ tl
Suiker
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een grote kom met per persoon; 1/2 el olijfolie, 1/2 zakje paprikapoeder en peper en zout naar smaak (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met het paprikapoeder, olijfolie, peper en zout.
Snijd de steak in reepjes van ongeveer 2 cm. Meng de steakreepjes in een kom met de Worcestershire saus. Laat marineren tot verder gebruik. Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in smalle repen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Verhit een wok- of hapjespan met deksel op hoog vuur met 1/2 el olijfolie per persoon. Fruit hierin het witte gedeelte van de bosui, de rode ui en de paprikareepjes 3 - 4 minuten. Zet het vuur uit en laat afgedekt staan tot verder gebruik. Pers de knoflook of snijd fijn.
Pluk de blaadjes van de little gem of snijd het harde uiteinde eraf zodat alle blaadjes loskomen. Meng in een saladekom de helft van de mayonaise met de karnemelk, peper en zout (zie Tip). Meng er de little gem blaadjes en de helft van het groene gedeelte van de bosui doorheen. Meng vervolgens in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook (zie Tip), peper en zout en 1 tl water per persoon.
Tip: Tip 1: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt, melk of mayonaise. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niks af aan de smaak! Tip 2: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.
Voeg de steakreepjes toe aan de wok-of hapjespan en bak deze nog 1 - 2 minuten mee op hoog vuur. Voeg vervolgens de groenten en het vlees toe aan een ovenschaal en strooi er de kaas overheen. Zet nog 2 - 4 minuten in de oven bij de frieten of tot de kaas gesmolten is.
Verdeel de frietjes over de borden en leg de little gem blaadjes op de frietjes. Schep het vlees en de groenten met kaas over de little gem. Garneer met het overige groene gedeelte van de bosui en de knoflookmayonaise.