De rundertartaar is het lekkerst als je hem kort bakt. Houd je van mosterd? Smeer de tartaar dan aan beide kanten in voor hij in de pan gaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse rozemarijn & marjolein
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
30 gram
Mesclun
1 stuk(s)
Gekruide rundertartaar
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Snijd de rode ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en marjolein en snijd beide grof. Haal de rundertartaar alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
Tip: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 g groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Gelukkig heb je daar met dit gerecht geen last van met ruim 350 g groente per portie!
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de kruiden, 25 – 35 minuten met het deksel op de pan. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de tomaat in parten. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en meng de komkommer, tomaat en mesclun door de dressing.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Leg de rundertartaar voorzichtig in de koekenpan en bak 5 - 6 minuten aan beide kanten. Bak de tartaar langer als je liever doorbakken vlees eet. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: (NEW)Tartaar is een burger dat in tegenstelling tot de meeste hamburgers of gewone runderburgers gemaakt is van de magere delen van de rund. Hierdoor bevat deze minder calorieën en verzadigd vet. Lekker en in balans dus!
Verdeel de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden. Leg op ieder bord een rundertartaar. Serveer met de salade.