Pakjes en zakjes zijn nergens voor nodig! Zo kun je heel gemakkelijk je eigen roomsaus maken. Hier gebruik je o.a. Italiaanse kookroom met een lager vetgehalte dan gewone kookroom voor. De lasagne wordt extra lekker door de wilde spinazie, die een steviger blad heeft dan ‘gewone’ spinazie.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Aubergine
½ pièce(s)
Oignon
1 pièce(s)
Gousse d'ail
1 cc
Romarin séché
100 g
Épinards
¼ pièce(s)
Crème liquide
50 g
Tranches de Gouda Vieux
⅓ pièce(s)
Feuilles de lasagne
250 ml
Bouillon de légumes
1 cs
Huile d'olive
1 cs
Beurre
1 cs
Farine
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik.
Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
Voeg de rozemarijn toe aan de saus en scheur de wilde spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe.
Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken aubergine op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.
Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige oude kaas.
Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.