Dat risotto lekker smeuïg is wist je vast al, maar dat je van risottorijst ook de lekkerste rijstpudding kunt maken is misschien wel nieuw. Deze pudding heeft een oosters tintje met limoen, Thaise basilicum en kardemom.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Risottorijst
250 ml
Kokosmelk
½ tl
Gemalen kardemom
½ stuk(s)
Limoen
3 leaves
Thais basilicum
125 gram
Bramen
½ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Bruine suiker
Verhit de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 minuten.
Schenk de kokosmelk en 125 ml water per persoon in de pan en voeg de kardemom, de bruine suiker en een snufje zout toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst 25 - 30 minuten zachtjes koken, of totdat de rijst gaar is. Roer af en toe goed door.
Rasp ondertussen de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de blaadjes Thaise basilicum in reepjes. Roer vervolgens 1/2 tl van de limoenrasp per persoon door de rijstpudding.
Verdeel de rijstpudding over de glazen of kommetjes en garneer met de bramen en de Thaise basilicum.