HelloFresh
topBanner
Vegetarische tofu tikka masala

Vegetarische tofu tikka masala

met bloemkool en kurkuma-rijst

Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de bloemkool in sommige boxen vervangen door broccoli.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.


LET OP: Door beperkingen in de leveringen is in sommige boxen tofublokjes vervangen door vegetarische kipstuckjes.

Dit ingrediënt bevat de allergenen GLUTEN, EI en SOJA. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Bak de vegetarische kipstuckjes in stap 4 gedurende 2-3 minuten mee met de ui en de kruiden. Volg het recept verder zoals aangegeven op de receptkaart.

--

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is in sommige boxen tomatenpuree vervangen door tomatenblokjes.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Voeg in stap 4, tegelijk met de kokosmelk, 2 el tomatenblokjes per persoon toe.

Labels:Veggie
Allergenen:Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Bloemkool

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

170 g

Witte langgraanrijst

½ tl

Kurkuma

3 tl

Garam masala

1 kuipje

Tomatenpuree

180 g

Gekruide tofublokjes

(BevatSoja)

250 ml

Kokosmelk

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Roomboter

300 ml

Groentebouillon

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4017 kJ
Energie (kcal)960 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd28.8 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Weeg de juiste hoeveelheid bloemkool af. Hak 1/3 van de bloemkool fijn. Snijd de overige bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de helft van de gember en de fijngehakte bloemkool toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon en de kurkuma toe en breng aan de kook (zie TIP). Kook het geheel, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.

3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de overige bloemkool. Kook de overige bloemkool, afgedekt, 4 - 5 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Roer 1/4 el roomboter per persoon door de warme bloemkool en breng op smaak met peper en zout. Zet de pan dan opnieuw op het vuur en bak de bloemkool 4 - 5 minuten, tot hij bruin kleurt.

4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, de overige knoflook, de overige gember en 1 tl garam masala per persoon 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tofublokjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kokosmelk. Roer goed door en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes stoven.

5

Snijd de koriander, inclusief de steeltjes, grof.

6

Verdeel de kurkuma-rijst over diepe borden en schep de tofu massala erop. Leg de bloemkool erop en garneer met de koriander.