Skip to main content
Toscaanse groentestoof met boerenkool
Toscaanse groentestoof met boerenkool

Toscaanse groentestoof met boerenkool

met cannellinibonen en een korst van zuurdesembrood

Dit gerecht is geïnspireerd op ribollita - een gerecht uit de Italiaanse regio Toscane. Daar maken ze deze stoof met het zusje van boerenkool: palmkool.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.6 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat: Selderij)

¼ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

⅓ snufje

Chilivlokken

½ pak(ken)

Cannellinibonen

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Gesneden boerenkool

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1.25 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)641 kcal
Energie (kJ)2682 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels16.2 g
Eiwitten26 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Vergiet

Instructies

Préparatifs
1

Préchauffez le four à 210degrés. Coupez le céleri en deux dans le sens de la longueur et coupez-le en petits morceaux. Coupez l’oignon. Coupez la carotte en petits cubes. Pressez ou hachez finement l’ail. Faites cuire le pain au levain au four pendant 6 à 8minutes.

Tip: Wist je dat men gemiddeld maar 60% van de ADH vezels binnenkrijgt? Deze maaltijd zorgt al voor 50%! Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en dat levert weer veel andere gezondheidsvoordelen op. Bijvoorbeeld een sterk afweersysteem en een regelmatig energiek gevoel.

Cuisson
2

Faites chauffer 1cuillère à soupe d’huile d’olive par personne dans une casserole allant au four à feu moyen. Ajoutez l’ail, le céleri, la carotte, l’oignon et une bonne pincée de sel et faites revenir doucement pendant 8 à 10minutes. Veillez à ce que les oignons ne brunissent pas. Remuez bien et, si nécessaire, réduisez le feu.

Tip: Heb je geen ovenvaste pan in huis? Gebruik dan een gewone pan en schep de groentestoof in een ovenschaal bij stap 5.

Ajoutez des tomates
3

Ajoutez les tomates cerises en conserve dans la poêle et écrasez-les finement à l’aide d’une louche. Faites cuire au four pendant6 à 8minutes. Pendant ce temps, égouttez les haricots cannellini dans une passoire. Râpez le parmigiano reggiano. Rompez le pain au levain en petits morceaux.

Tip: Hou je van een iets pittigere soep? Voeg dan wat van de chilivlokken toe. Let op! Ze zijn erg pittig.

Faites réduire le chou frisé
4

Ajoutez 200ml d’eau par personne, les haricots cannellini et le chou frisé et augmentez la chaleur. Remuez bien et laissez réduire le chou frisé. Ajoutez la moitié du pain au levain et la moitié du parmigiano reggiano dans la poêle et remuez bien. Salez et poivrez selon goût et laissez mijoter pendant 5minutes.

Tip: Wist je dat boerenkool uitzonderlijk veel calcium en vitamine C bevat? Daarnaast is het rijk aan vezels, ijzer, kalium en nog veel meer.

Enfournez
5

Mettez le reste des morceaux de pain au levain sur le feu et saupoudrez d’1/4 de cuillère à soupe d’huile d’olive par personne, de poivre et de sel. Enfournez la poêle et faites cuire pendant 10 à 12minutes.

Servez
6

Versez le ragoût de légumes toscan dans des assiettes à soupe et garnissez avec le reste du parmigiano reggiano. Arrosez d’huile d’olive extra vierge selon goût.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla