Quiche met broccoli en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met broccoli en oude kaas

Quiche met broccoli en oude kaas

met cherrytomaten en oregano

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

4 stuk(s)

Ei

65 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

1.6 snufje

Nootmuskaat

65 gram

Rode kerstomaten

⅓ roll(s)

Quichedeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Gluten)

Zelf toevoegen

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1027 kcal
Energie (kJ)4295 kJ
Vetten74 g
waarvan verzadigd35 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers9 g
Vezels7.4 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Rasp
Ovenschaal

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 210°C. Dans la casserole, portez une grande quantité d’eau à ébullition avec une pincée de sel pour le brocoli. Découpez-en le bouquet en petites fleurettes et la tige en dés encore plus petits. Coupez l’oignon rouge en fines demi-rondelles. Émincez ou écrasez l’ail. Épépinez et émincez finement le piment rouge.

Tip: Snijd de broccoli goed klein, zodat hij makkelijk over de quiche verdeeld kan worden en op tijd gaar is.

Cuire l'oignon
2

Faites précuire le brocoli 2 à 4 minutes à couvert dans la casserole. Pendant ce temps, faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la poêle et faites-y cuire l'oignon, l'ail et le piment rouge 3 à 4 minutes. Émiettez 1/4 du bouillon cube par personne par-dessus et mélangez bien.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Poêler le brocoli
3

Ajoutez le brocoli à la poêle et faites-le cuire encore 1 minute à feu vif, pour que le liquide s'évapore. Retirez les légumes de la poêle, réservez-les et laissez-les refroidir.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Préparer la garniture
4

Dans le grand bol, mélangez les œufs et la crème fraîche liquide. Ajoutez-y l’origan séché, la moitié du fromage vieux et une pointe de noix de muscade râpée par personne. Salez et poivrez généreusement. Mélangez bien. Coupez les tomates cerises en deux et incorporez-les, avec le brocoli qui a refroidi, au mélange à base d'oeufs.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de slagroom door een gelijke hoeveelheid melk. Voeg eventueel ook minder kaas toe.

Préparer la quiche
5

Recouvrez le moule ou plat à four de papier sulfurisé. Recouvrez-le de la quantité de pâte à quiche nécessaire. Piquez la pâte à la fourchette. Versez le mélange à base de brocoli et d'œufs dans le plat à four ou moule à quiche et garnissez du reste de fromage vieux. Enfournez la quiche 30 à 35 minutes, jusqu'à ce qu'elle soit cuite.

Tip: Geen bakpapier in huis? Je kunt de bakvorm of ovenschaal ook invetten met 1/4 el olijfolie per persoon.

Servir
6

Coupez la quiche en parts et servez-les sur les assiettes.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelwedges en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar-patatjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, kerstomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Scampi's met broccolini en noedels

Scampi's met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui