home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Pompoen-kikkererwtensoep met komijn

Pompoen-kikkererwtensoep met komijn

Met zure room en speltbaguette

Lees meer

Flespompoen is een lichtoranje en - de naam zegt het al - flesvormige pompoen. De smaak is mild en zoet. Fijne bijkomstigheid: je kunt de schil van deze pompoen eten, wat jou weer tijd in de keuken bespaart. De kikkererwten geven de soep niet alleen een lekkere bite, maar zijn ook rijk aan eiwitten en maken het een echte maaltijdsoep.

Labels:Calorie-focusVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Flespompoen

1 pak

Kikkererwten

3 tl

Gemalen komijnzaad

2 stuks

Speltbaguette

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels15 g
Eiwitten24 g
Zout6.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Zeef
Bakplaat
Bakpapier
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 450 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Pompoen snijden
Pompoen snijden
2

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de pompoen klein. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder de kraan.

Soep koken
Soep koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, de komijn en de helft van de kikkererwten toe en roerbak 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 – 17 minuten zachtjes koken.

Kikkererwten roosteren
Kikkererwten roosteren
4

Meng ondertussen de overige kikkererwten met de honing op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Bak de laatste 5 – 7 minuten de speltbaguette mee. Snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes.

Pureren
Pureren
5

Haal de soeppan van het vuur, voeg de rodewijnazijn toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog wat van het overige kokende water toe wanneer je de soep vloeibaarder wilt maken

Serveren
Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gebakken kikkererwten, de munt, de zure room en extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de speltbaguette.