Pittige aardappeltjes met harissa en varkensworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige aardappeltjes met harissa en varkensworstjes

Pittige aardappeltjes met harissa en varkensworstjes

met zure room en gegrilde tomaten in een krokant jasje

Harissa is een pittige pasta gemaakt van geroosterde pepers en specerijen. Gebruik het in marinades of sauzen, maar pas op: een klein beetje is vaak al genoeg.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Panko paneermeel

2 stuk(s)

Varkensworstje met zeezout en zwarte peper

¼ stuk(s)

Citroen

4.8 gram

Harissa

¼

Tomatenpuree

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

5 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)862 kcal
Energie (kJ)3606 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers12 g
Vezels10.7 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Bak de krieltjes 10 – 15 minuten, met het deksel op de pan, en ga daarna verder met stap 5.

Tomaten bereiden
2

Snijd de tomaat in 4 plakken en verspreid ze over een ovenschaal. Meng de panko in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak. Bedek de plakken tomaat met het pankomengsel en bak 10 - 15 minuten in de oven.


Worstjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.

Tip: De varkensworstjes zijn nieuw in de box! Speciaal voor HelloFresh is het originele recept aangepast: de worstjes bevatten nu minder zout. Het resultaat is even lekker én beter voor jou.

Harissa mengen
4

Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl harissa (zie Tip), 1 el citroensap, 1/4 kuipje tomatenpuree en 1 el olijfolie.

Tip: Pas op: de harissa is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan minder harissa toe en proef het sausje eerst.

Pittige aardappeltjes maken
5

Voeg de mix van gesneden wortel en ui en het harrissamengsel toe aan de hapjespan met krieltjes, na ongeveer 10 – 15 minuten bakken. Roer goed om en bak alles nog 5 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de pittige aardappeltjes en de krokante tomaten over de borden. Serveer met de varkensworstjes. Garneer met een schep zure room en de bladpeterselie.