Harissa is een pittige pasta gemaakt van geroosterde pepers en specerijen. Gebruik het in marinades of sauzen, maar pas op: een klein beetje is vaak al genoeg.
Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door een mix van gesneden ui en wortel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
400 gram
Krieltjes
2 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Panko paneermeel
(BevatGlutenbevattende granen)4 stuk(s)
Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper
(Kan bevattenEi, Gluten, Soja, Mosterd, Mosterd, Selderij)½ stuk(s)
Citroen
300 gram
Mix van gesneden wortel en ui
2 tl
Harissa
½ bakje(s)
Tomatenpuree
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)100 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))5 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Bak de krieltjes 10 – 15 minuten, met het deksel op de pan, en ga daarna verder met stap 5.
Snijd de tomaat in 4 plakken en verspreid ze over een ovenschaal. Meng de panko in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak. Bedek de plakken tomaat met het pankomengsel en bak 10 - 15 minuten in de oven.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.
Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl harissa, 1 el citroensap, 1/4 kuipje tomatenpuree en 1 el olijfolie.
Voeg de mix van gesneden wortel en ui en het harrissamengsel toe aan de hapjespan met krieltjes, na ongeveer 10 – 15 minuten bakken. Roer goed om en bak alles nog 5 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
Verdeel de pittige aardappeltjes en de krokante tomaten over de borden. Serveer met de varkensworstjes. Garneer met een schep zure room en de bladpeterselie.