Harissa is een pittige pasta gemaakt van geroosterde pepers en specerijen. Gebruik het in marinades of sauzen, maar pas op: een klein beetje is vaak al genoeg.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Tomaat
15 gram
Panko paneermeel
2 stuk(s)
Varkensworstje met zeezout en zwarte peper
¼ stuk(s)
Citroen
4.8 gram
Harissa
¼
Tomatenpuree
150 gram
Mix van gesneden wortel en ui
5 gram
Verse bladpeterselie
50 gram
Biologische zure room
2.5 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Bak de krieltjes 10 – 15 minuten, met het deksel op de pan, en ga daarna verder met stap 5.
Snijd de tomaat in 4 plakken en verspreid ze over een ovenschaal. Meng de panko in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak. Bedek de plakken tomaat met het pankomengsel en bak 10 - 15 minuten in de oven.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.
Tip: De varkensworstjes zijn nieuw in de box! Speciaal voor HelloFresh is het originele recept aangepast: de worstjes bevatten nu minder zout. Het resultaat is even lekker én beter voor jou.
Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl harissa (zie Tip), 1 el citroensap, 1/4 kuipje tomatenpuree en 1 el olijfolie.
Tip: Pas op: de harissa is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan minder harissa toe en proef het sausje eerst.
Voeg de mix van gesneden wortel en ui en het harrissamengsel toe aan de hapjespan met krieltjes, na ongeveer 10 – 15 minuten bakken. Roer goed om en bak alles nog 5 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
Verdeel de pittige aardappeltjes en de krokante tomaten over de borden. Serveer met de varkensworstjes. Garneer met een schep zure room en de bladpeterselie.