Skip to main content
Pim-pam-pompoen met schelvis en peterselie

Pim-pam-pompoen met schelvis en peterselie

3.3
(1,1 k)

Bestrooi de pompoen met zout en peper: doe eerst een beetje op je hand en pak met 2 vingers wat zout/peper en verdeel over de bakplaat.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Poisson
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon rouge

½

Gousse d'ail

300 g

Pomme de terre à chair ferme

200 g

Dés de potimarron

1 cc

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

3 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir : Céleri)

1

Filet d'églefin

(Contient: Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories521 kcal
Énergie (kJ)2180 kJ
Graisses15 g
Graisses saturées4 g
Glucides65 g
Fibres alimentaires9 g
Protéines27 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Poêle à bords hauts

Instructions

Snijd de aardappelen in parten.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten.

2

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Roer regelmatig door en haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Meng de pompoen met de rode ui, knoflook, tijm en ⅓ van de olijfolie.
3

Meng de pompoen met de rode ui, knoflook, tijm en de helft van de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven.

4

Snijd of hak ondertussen de peterselie fijn.

Bak de schelvis 2 – 3 minuten aan elke kant.
5

Verhit vlak voordat de aardappelen en pompoen klaar zijn de overige olijfolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 – 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.

Verdeel de schelvis, pompoen en aardappelen over de borden. Garneer met de peterselie.
6

Verdeel de schelvis, pompoen en aardappelen over de borden. Bestrooi met de peterselie.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes