Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Avocado
85 gram
Parelcouscous
½ stuk(s)
Limoen
2.5 gram
Verse koriander
10 gram
Pompoenpitten
30 gram
Veldsla
50 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¼ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Extra vierge olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.
• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.
• Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie Tip).
• Snijd de verse koriander fijn.
• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Tip: Was de limoen goed voor je de schil raspt.
• Maak in een saladekom een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp.
• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.
• Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.