Skip to main content
Pannenkoekentoren met groenten, spek en kaas

Pannenkoekentoren met groenten, spek en kaas

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Œuf
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

100 g

Mélange pour crêpes à la farine d'épeautre

(Contient: Gluten Peut contenir : Fruits à coque)

1 cc

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

1

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

250 ml

Lait demi-écrémé bio

(Contient: Lait (contient du lactose))

½

Échalote

½

Courgette

75 g

Champignons

½

Piments rouges turcs

40 g

Lardons

50 g

Gouda mi-vieux en tranches

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories878 kcal
Énergie (kJ)3673.6 kJ
Graisses42 g
Graisses saturées20 g
Glucides79 g
Fibres alimentaires12 g
Protéines48 g

Ustensiles

Fouet
Bol
Couvercle
Poêle à bords hauts

Instructions

Maak het beslag.
1

Voeg de pannenkoekenmix, tijm, ei en melk toe aan een kom en mix met een garde tot beslag.

2

Snijd de sjalot in halve ringen. Snijd de courgette en champignons in dunne plakken. Snijd de Turkse peper in smalle ringen.

Bak de groenten en een klein deel van het spek.
3

Smelt ¼ el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak een klein deel van het spek en de sjalot 1 minuut. Voeg een aantal plakken courgette en champignons en een klein deel van de Turkse peper toe. Bak 2 minuten. Let op: houd qua hoeveelheden ingrediënten rekening met 2 pannenkoeken per persoon.

Bak de pannenkoeken.
4

Schenk vervolgens een grote lepel van het beslag over de groenten en bak de pannenkoek in 2 – 3 minuten aan een kant goudbruin. Keer om met behulp van een groot bord, bestrooi met een klein deel van de kaas en bak, afgedekt, nog 2 – 3 minuten.

5

Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Bak de volgende pannenkoek en maak een pannenkoekentoren.

Snijd de pannenkoektoren in punten en verdeel de punten over de borden.
6

Snijd de pannenkoektoren in punten en verdeel de punten over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes