Skip to main content
Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes
Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren

3.4
(868)

Voor deze Mediterrane couscous gebruik je gegrilde groenten. Deze mix bevat courgette, paprika en aubergine. De gegrilde groenten zijn op smaak gebracht met koolzaadolie, citroensap, kruiden zoals oregano, balsamicoazijn, knoflook, zout en peper.

Tags:
Équilibré
Végé
Allergènes:
Gluten
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon rouge

62.5 g

Champignons

1

Tomate

1

Oignon nouveau

¼ jar

Pois chiches

85 g

Semoule complète

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Moutarde, Soja)

½ cc

Origan séché

30 g

Légumes grillés

(Contient: Fruits à coque)

30 g

Mesclun

37.5 g

Feta

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2757 kJ
Calories659 kcal
Graisses30 g
Graisses saturées7 g
Glucides64 g
Fibres alimentaires24 g
Protéines23 g

Ustensiles

Couteau
Bol
Assiette

Instructions

Snijd de groenten klein
1

Kook 150 ml water per persoon. Snipper de rode ui en snijd de champignons in plakken. Snijd de tomaat klein en de bosui in fijne ringen. Laat de kikkererwten uitlekken.

2

Meng in een kom de couscous met het kokende water en laat, afgedekt, wellen tot al het vocht is opgenomen.

Bak de groenten
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de tomaat toe en breng op smaak met oregano, peper en zout.

Voeg de gegrilde groenten bij de couscous
4

Maak ondertussen de couscouskorrels met een vork los. Voeg de gegrilde groenten toe en breng op smaak met peper, zout en olie van de gegrilde groenten. Dek de kom af en laat alle smaken in de couscous trekken.

5

Voeg de bosui en kikkererwten bij de groenten in de wok of hapjespan, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

6

Voeg de couscous toe aan de groenten in de wok of hapjespan. Schep voorzichtig de helft van de mesclun en de helft van de fetablokjes erdoor en breng verder op smaak met peper, zout en zwarte balsamicoazijn.

7

Maak van de overige mesclun een bedje op elk bord. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden fetablokjes.

Tip! De zwarte balsamicoazijn geeft dit gerecht een frisse smaak. Ben je geen liefhebber van balsamicoazijn? Voeg dan maar ½ tl per persoon toe en eventueel naar smaak later meer.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes