Skip to main content
Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen
Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen

Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen

Deze bijzondere krieltjes hebben een nootachtige smaak

4.1
(122)

Van de verse tijm kun je, als je nog wat over hebt, ook thee zetten! Giet kokend water over (10) verse takjes tijm en laat 5 minuten trekken. Naast tijm zijn ook yoghurt en koriander lekkere smaakmakers voor dit gerecht. Heb je yoghurt of koriander over van de andere gerechten? Beide zijn erg lekker om toe te voegen!

Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

1

Betterave jaune

200 g

Grenailles arc-en-ciel

32.5 g

Mâche

30 g

Tomates séchées

½

Avocat

2 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

37.5 g

Feta

(Contient: Lait (contient du lactose))

10 g

Amandes

(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cs

Vinaigre balsamique noir

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories664 kcal
Énergie (kJ)2778.2 kJ
Graisses35 g
Graisses saturées8 g
Glucides60 g
Fibres alimentaires16 g
Protéines20 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Couteau
Bol
Assiette

Instructions

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes.

Schil de gele biet en snijd in blokjes
2

Schil de gele biet en snijd in blokjes van een ½ cm. Zorg dat de gele biet net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 – 20 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel 1 keer kort af onder koud water.

Snijd de krieltjes klein
3

Was ondertussen de krieltjes grondig, snijd klein en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Meng de veldsla, semi-zongedroogde tomaten, avocado en tijm in een saladekom.
4

Scheur ondertussen de veldsla klein. Snijd de semi-zongedroogde tomaten klein. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en lepel deze uit de schil. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng de veldsla, semi-zongedroogde tomaten, avocado en tijm in een saladekom.

5

Verkruimel de feta en hak de amandelen grof.

6

Voeg de feta, krieltjes en gele biet toe aan de salade. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de amandelen
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de amandelen.

Tip! Wil je graag een zoete dressing bij dit gerecht? Meng dan per persoon 1 el olijfolie met 1 tl mosterd, 1 tl honing en 1 tl balsamicoazijn, peper en zout en schep deze dressing door de salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes