De eerste Europese versies van aubergines waren kleiner en hadden een gele of witte kleur. Ze leken op eieren, vandaar de Engelse naam “eggplant”!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Pruimtomaat
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
75 gram
Orzo
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
½
Tomatenpuree
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
80 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine, de gedroogde oregano en de helft van de Italiaanse kruiden toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de tomaat, de peterselie, de tomatenpuree en de bouillon toe. Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken (zie Tip). Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg eventueel meer water toe als de orzo te snel droogkookt.
Snijd de witte kaas in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan of gewone pan op middelmatig vuur. Voeg de garnalen en de overige knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?
Verdeel de orzo over de borden. Leg de garnalen erop en besprenkel met het bakvet uit de pan. Garneer met de witte kaas en het basilicum.