Skip to main content
Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten
Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Un classique de la cuisine italienne : l’orzo au potiron doux

3.5
(738)

Tover een Italiaanse klassieker op tafel. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week eet met heerlijk zoete pompoen. Voor het gemak en snelheid is deze al in blokjes gesneden en klaar voor gebruik. Garneer met de smaakvolle verse dragon en pecannoten.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 takje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

85 gram

Orzo

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

225 gram

Pompoenblokjes

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)559 kcal
Energie (kJ)2338.9 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten74 g
Vezels8 g
Eiwitten15 g

Benodigdheden

Wok
Hapjespan

Instructies

Snipper de sjalot en snijd de dragon
1

Bereid de groentebouillon. Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Haal de dragon van de takjes en snijd fijn.

Rooster de pecannoten
2

Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster 2 minuten.

Schep de pompoenblokjes door de orzo
3

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo en de helft van de dragon toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen, voeg eventueel wat extra water toe. Schep in de laatste 4 - 6 minuten de pompoenblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige dragon
4

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de pecannoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders