Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
25 gram
Spekblokjes
½ stuk(s)
Rode ui
100 gram
Rundergehakt
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ stuk(s)
Paprika
75 gram
Mais
65 gram
Rode cherrytomaten
½ pak(ken)
Passata
50 gram
Pittige tortillachips
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een hapjespan op hoog vuur en bak de spekjes 2 minuten. Snijd de rode ui in halve ringen en voeg toe aan de spekjes. Bak samen 2 minuten. Voeg het rundergehakt en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten. Giet de mais af en halveer de rode cherrytomaten. Voeg de passata, mais en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop. Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of totdat de cheddar gesmolten is.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit in een kleine kom en snijd de andere helft in parten. Snijd de koriander grof. Verkruimel de witte kaas.Voeg de witte kaas en koriander toe aan de kleine kom en meng met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast. Serveer met de witte-kaassalsa en garneer met de limoenparten.