Skip to main content
Tapasbox | Spaanse klassiekers
Tapasbox | Spaanse klassiekers

Tapasbox | Spaanse klassiekers

4 personen | 6 tapas-recepten, manchego en serranoham

Lekker tafelen doe je met onze nieuwe Tapasbox! Van Andalusië tot Baskenland, van deze Spaanse klassiekers wordt iedereen blij. Knoflookgarnalen, gehaktballetjes in tomatensaus, patatas bravas en tortilla op Spaanse wijze - vul de tafel met tapas om samen te delen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Ei
Mosterd
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

6 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Tomaat

8 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten: Gluten, Soja, Selderij, Ei, Mosterd)

390 gram

Passata

75 gram

Aioli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Gluten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Weekdieren, Vis, Schaaldieren)

125 gram

Kastanjechampignons

20 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Rode peper

80 gram

Serranoham

260 gram

Grote scampi's

(Bevat: Schaaldieren)

900 gram

Aardappelblokjes

160 gram

Manchego

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Chorizoblokjes

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

3 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

6 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)2710 kcal
Energie (kJ)11338 kJ
Vetten168.6 g
waarvan verzadigd59.9 g
Koolhydraten158.6 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels20.6 g
Eiwitten129.8 g
Zout10.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Hapjespan
Koekenpan
Grote kom
Steelpan

Instructies

Patatas bravas
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom 2/3 van de aardappelblokjes met 1 el olijfolie en 1 1/2 tl gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.
Tortilla
2
  • Verhit 1 el olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de overige aardappelblokjes toe en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de chorizoblokjes toe.
  • Verbrokkel de feta en snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd 1 tomaat in blokjes. 
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg de ui, tomaat, geraspte oude kaas, feta en een scheutje melk toe. Meng door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout. 
  • Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie. Leg de aardappelblokjes in de ovenschaal en giet het ei-mengsel eroverheen. Bak de tortilla 25 - 35 minuten in de oven. 
Gambas y champiñones al ajillo
3
  • Pers 4 knoflooktenen of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn
  • Snijd de champignons in kwarten, voeg toe aan een kom en meng met 2 el olijfolie en de helft van de fijngeneden knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de champignons toe aan een ovenschaal. Bak 20 - 25 minuten in de oven.
  • Voeg de garnalen toe aan een kom en meng met 1 el olijfolie, de overige fijngesneden knoflook en de rode peper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de garnalen 3 - 5 minuten al roerend.
  • Serveer de champignons en garnalen in aparte serveerschalen. Garneer met de peterselie. 
Albondigas
4
  • Pers 1 knoflookteen of snijdd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de fijngesneden knoflook 1 minuut. 
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe aan de steelpan. Voeg 1 1/2 tl paprikapoeder toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 minuten zachtjes indikken tot een dikke saus. 
  • Verhit 1 el boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de tomatensaus toe en laat 4 - 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer de gehaktballetjes in een grote kom. 
Pan con tomate
5
  • Snijd de baguettes open en besprenkel met 1 el extra vierge olijfolie. Bak 8 - 10 in de oven.
  • Pel 1 knoflookteen. Snijd de tomaten heel fijn.
  • Haal de baguettes uit de oven. Wrijf met de gepelde knoflookteen over de gesneden kant van de baguette om het brood een knoflooksmaak te geven. Verdeel de tomaat erover.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
6
  • Presenteer alle 6 tapas op aparte serveerschalen of in meedere kleine schaaltjes.
  • Serveer de aioli bij de patatas bravas.
  • Maak de tafel compleet met de manchego en serranoham.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui