Skip to main content
Tacobox | Mexicaanse avond
Tacobox | Mexicaanse avond

Tacobox | Mexicaanse avond

4 - 6 personen | met pulled chicken, garnalen, gehakt, guacamole en salsa's

Nieuw op het menu: de Tacobox! We hebben 'm gevuld met een temperamentvolle selectie van Mexicaanse favorieten om met 4 tot 6 personen te delen. Pulled chicken, romige garnalen, huisgemaakte guacamole en meer - je kunt er bijna een tropisch zonnetje bij voelen. En dit alles staat in een handomdraai op tafel, zodat je tijd overhoudt voor een siësta. Eet smakelijk!

Labels:
Recept
Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd50 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

360 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

50 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Paprika

2 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 bosje(s)

Lente-ui

3 stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

1

Tomatenpuree

200 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Selderij, Mosterd, Soja, Gluten, Ei)

5 stuk(s)

Tomaat

140 gram

Maïs in blik

200 gram

Pulled chicken

3 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Rode peper

60 gram

Gesneden jalapeño's

100 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

18 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Sjalot

1 head

Romaine

½ pak(ken)

Zwarte bonen

1 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

1 zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)2795 kcal
Energie (kJ)11693 kJ
Vetten156.6 g
waarvan verzadigd41.9 g
Koolhydraten206.4 g
waarvan suikers58.4 g
Vezels45 g
Eiwitten120.1 g
Zout9.7 g

Benodigdheden

Kom
Hoge kom
Staafmixer of blender
Koekenpan
Serveerschaal
Kleine kom

Instructies

Guacamole maken
1
  • Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork en voeg toe aan een kom. 
  • Snijd 1 tomaat in kleine blokjes. Snijd de sjalot fijn en pers 1 knoflookteen. Snijd 1 rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) fijn.
  • Voeg de tomaat, sjalot, knoflook en rode peper bij de avocado en pers 1/2 limoen uit boven de kom.
  • Meng alles goed door elkaar en breng de guacamole op smaak met peper en zout.
Salsa's mengen
2
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Snijd 1/4 van de koriander fijn (zie Tip). 
  • Voeg de mango, de helft van de rode ui en de gesneden koriander toe aan een kom. Pers 1/2 limoen uit boven de kom en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd 4 tomaten in stukken. Snijd 1 rode peper in stukken. Hak 1/4 van de koriander grof. Voeg samen met 1 tl komijnzaad toe aan een blender of hoge kom. 
  • Pers 1/4 limoen uit boven de kom. Mix met de blender of staafmixer tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Gehakt bakken
3
  • Snipper de gele ui. Snijd de paprika in blokjes. Laat de helft van de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Pers 1 knoflookteen. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de helft van de gele ui 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 - 2 minuten. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 6 - 8 minuten los. Voeg vervolgens de mais, de zwarte bonen, de helft van de paprika en 1 zakje Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe. 
  • Voeg de helft van de worcestershiresaus en 3 el water toe en laat 2 - 3 minuten sudderen. Breng goed op smaak met peper en zout en bewaar apart tot serveren. 
Pulled chicken bereiden
4
  • Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de overige ui toe en fruit 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de overige paprika en de helft van de lente-ui toe en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de pulled chicken, 2 el water, 1 zakje BBQ rub en het overige komijnzaad en de worcestershiresaus toe. 
  • Verlaag het vuur en verwarm de pulled chicken 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout en zet apart tot serveren. 
Garnalen bakken
5
  • Snijd de steeltjes van de overige koriander fijn. Bewaar de blaadjes apart in een kleine kom. Pers 1 knoflook. 
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de koriandersteeltjes en het witte gedeelte van de overige lente-ui toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de garnalen toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1 zakje Mexicaanse kruiden en de zure room toe. Verwarm nog 3 - 4 minuten en haal de pan van het vuur.
Serveren
6
  • Snijd de sla in dunne reepjes en de overige limoen in partjes.  
  • Vul de tafel met aparte kommetjes gevuld met cheddar, korianderblaadjes, jalapenõ's, gesneden sla, limoenpartjes en zure room.
  • Zet de pikante tomatensalsa, guacamole en mangosalsa erbij.
  • Serveer het gehakt, de pulled chicken en de garnalen in schalen. Garneer naar smaak met korianderblaadjes.
  • Leg de tortilla's op een serveerschaal en je eigen tacobar is geopend (zie Tip)! 

Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een pan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.

Serveertip: Alle combinaties zijn mogelijk. Heb je toch moeite met kiezen? Probeer dan de mangosalsa met garnalen, guacamole met pulled chicken en pikante tomatensalsa met gehakt en zure room. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui