Rigatoni, met hun opvallende geribbelde vorm, zijn als kleine smaakmagneten in de wereld van pasta. Door hun ribbels houden rigatoni sauzen perfect vast, waardoor elke hap een smaakexplosie wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Rigatoni
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Paprikapoeder
150 gram
Pompoenblokjes
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
75 gram
Spinazie
(Kan bevatten: Selderij)
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1
[Plantaardige] melk
75 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel en kook de rigatoni, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet daarna af, maar bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 – 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de gedroogde tijm toe en bak 4 – 6 minuten al roerend. Blus af met de bouillon en kook, afgedekt, 8 – 10 minuten, of tot de pompoen zacht is.
Haal de pompoen van het vuur en schep over in een hoge kom. Voeg een scheutje melk toe en pureer met een staafmixer. Voeg een extra scheutje melk of wat kookvocht van de rigatoni toe als de saus te dik is. Schenk de saus vervolgens terug in de pan.
Voeg de spinazie, 3/4 van de belegen kaas, 3/4 van de oude kaas en de rigatoni toe aan de pompoensaus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel nog 1 minuut.
Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer - belangrijk voor de vorming van hemoglobine in ons bloed. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam!
Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de overige kaas. Bak de pastaschotel 10 – 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant bruin kleurt. Verhit ondertussen een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verdeel de mac & cheese over de borden. Garneer met de pompoenpitten.