Linguine all'amatriciana
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Linguine all'amatriciana

Linguine all'amatriciana

met spek, pecorino en een pittige tomatensaus

Amatriciana is een pastasaus die is ontstaan in het bergdorpje Amatrice, ten noorden van Rome. Deze saus heeft in Italië zelfs een officiële status bereikt voor regionale gerechten.

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Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Rode kerstomaten

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

70 gram

Linguine

50 gram

Spekreepjes

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Geraspte pecorino DOP

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

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Voedingswaarden

Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2657 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten69.5 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels9.7 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Émincez l’oignon. Écrasez ou émincez l’ail. Épépinez et émincez le piment rouge. Coupez les tomates cerises en deux. Dans la casserole, portez une grande quantité d’eau à ébullition avec une pincée de sel .

Tip: Pasta all'Amatriciana is een vrij pittig gerecht. Houd jij daarvan? Voeg dan wat zaadjes of zaadlijsten van de rode peper toe om het gerecht pittiger te maken.

Préparer la sauce
2

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse et revenir l’oignon, l’ail et le piment rouge 3 à 4 minutes. Déglacez le tout avec 1/2 cs de vinaigre de vin blanc par personne. Ajoutez ensuite les cubes de tomates et les tomates cerises. Salez et poivrez. Baissez le feu et laissez mijoter 10 à 15 minutes.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 350 gram groente per persoon! Wist je dat groente in blik of pak ongeveer net zoveel voedingsstoffen bevat als verse groente?

Cuire les lardons
3

Faites cuire les linguine 'al dente' 10 à 12 minutes à couvert. Égouttez-les en conservant l’eau de cuisson, puis réservez-les sans couvercle. Pendant ce temps, faites chauffer la poêle à feu moyen-vif, à sec, et dorer les lardons 4 à 6 minutes, jusqu’à ce qu’ils soient croquants. Ajoutez-les (avec leur jus de cuisson) à la sauce tomate et remuez bien.

Tip: Je gebruikt niet alle linguine in dit recept. De overige linguine kun je in kleine stukken breken en meekoken in een soep. Ben je een grote eter? Kook dan alle linguine.

Ciseler le basilic
4

Ciselez le basilic en lanières.

Apprêter
5

Ajoutez les linguine, un filet d’eau de cuisson ainsi que la moitié du pecorino et du basilic à la sauce. Remuez bien et réchauffez brièvement.

Servir
6

Servez la roquette sur les assiettes et les linguine all'amatriciana par-dessus. Garnissez-les du reste du basilic et de pecorino.

Tip: Wist je dat 20 g rucola al meer ijzer, vitamine A en calcium bevat dan veel andere groenten per 100 g?