In dit recept maak je zelf de roomsaus. Je gebruikt hiervoor een Italiaanse kookroom met een lager vetgehalte dan gewone kookroom. De kastanjechampignons van Hollandse bodem hebben een meer nootachtige smaak dan hun bekende witte broertjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Kastanjechampignons
1 tl
Gedroogde rozemarijn
¼ blik(ken)
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Belegen kaasplakken
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
⅓ stuk(s)
Lasagnebladen
(Bevat: Gluten, Ei)
250 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
3 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van ½ cm.
Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
Voeg de kastanjechampignons en rozemarijn toe aan de saus. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe en kook de saus nog 2 minuten.
Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een laag lasagnebladen en druk licht aan. Leg daarna een paar plakken aubergine op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas.
Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.