topBanner
Kalkoenrollade met serranoham en cranberrysaus

Kalkoenrollade met serranoham en cranberrysaus

met romige champignons en pompoenpuree

Bourgondisch
Lees meer

De kalkoenrollade in dit recept is gevuld met cranberries en omhult in serranoham - perfect om in goed gezelschap van te genieten.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)MosterdNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

250 gram

Champignons

300 gram

Pompoenblokjes

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

300 gram

Kalkoenrollade met serranoham

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Cranberrychutney

(BevatMosterd)

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

100 ml

Runderbouillon

3 el

Olijfolie

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5508 kJ
Energie (kcal)1317 kcal
Vetten90.0 g
waarvan verzadigd39.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels10 g
Eiwitten43 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Hapjespan
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 185 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 2 cm. Snipper de ui. Ris de rozemarijn van het takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 - 40 minuten of tot de pompoen zacht is. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kalkoenrollade in 3 – 6 minuten rondom bruin.

3

Leg de rollade in een ovenschaal maar bewaar de koekenpan met bakvet. Bak de kalkoenrollade 20 - 30 minuten in de oven. Verhit ondertussen een hapjespan met 1 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de gekookte aardappelen, rozemarijn en 1/3 van de knoflook toe. Bak in 10 - 12 minuten krokant.

4

Verhit ondertussen de koekenpan van de kalkoenrollade op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en 1/3 van de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten inkoken. Verlaag het vuur en voeg 25 ml slagroom per persoon toe. Roer goed door, breng op smaak met peper en laat op laag vuur pruttelen tot alles klaar is.

5

Verhit een andere koekenpan met 1/2 el boter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de overige ui en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak 4 - 6 minuten op hoog vuur. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg 50 ml slagroom per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur staan tot alles klaar is.

6

Voeg de gebakken pompoenblokjes toe aan een hoge kom met de overige slagroom en pureer glad met een staafmixer. Snijd de kalkoenrollade in plakken. Serveer met de rozemarijnaardappelen, de champignons, de pompoencrème en de cranberry-balsamicosaus. Garneer met de stukjes walnoot.