Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
62.5 gram
Vastkokende aardappelen
1.25 gram
Verse rozemarijn
250 gram
Bospeen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
150 gram
Kalfsstoof
2.5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten: Selderij)
1 stuk(s)
Laurierblad
0.1 mespuntje(s)
Perssinaasappel
6 gram
Granaatappelmelasse
½ gram
Gedroogde tijm
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
1.5 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1.25 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden. Snipper de sjalot. Pers of snijd de knoflook fijn. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie grof. Bewaar apart.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een braad- of hapjespan met deksel. Voeg de knoflook en de sjalot toe aan de pan en fruit 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de kalfsstoof, de verse tijm, het laurierblad, de mosterd en 75 ml water per persoon toe. Breng de kalfsstoof aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes stoven. Haal in de laatste 5 minuten het deksel van de pan en verhoog het vuur (zie Tip).
Was de aardappelen grondig, dep droog met keukenpapier en snijd in plakken. Snijd het loof van de bospenen af maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in kwarten. Halveer de kleine bospenen in de lengte (zie Tip).
Verdeel de wortelen over een bakplaat met bakpapier. Meng de wortelen met 1 el olijfolie per persoon en rooster 10 - 15 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 8 - 12 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Verwijder het deksel, voeg de rozemarijn toe en bak nog 5 minuten.
Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Meng de sinaasappelrasp, granaatappelmelasse, gedroogde tijm en 1/4 el olijfolie per persoon in een kleine kom . Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal in de laatste 5 minuten de bakplaat met wortelen uit de oven. Giet voorzichtig de granaatappeldressing over de wortelen en zorg dat alle wortelen volledig bedekt met de dressing. Plaats terug in de oven en rooster nog 5 minuten.
Haal de tijmtakjes en het laurierblad uit de stoof. Verdeel de kalfsstoof over de borden. Leg de geglaceerde wortelen en de aardappelschijfjes ernaast. Garneer de kalfsstoof met de bladpeterselie.