Skip to main content
Kabeljauwfilet met kokoskorst
Kabeljauwfilet met kokoskorst

Kabeljauwfilet met kokoskorst

met romige paksoi en bloemkoolpuree

Met dit recept tover je 338 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Keto
Lactosevrij
-30% koolhydraten
Pescotarisch
Allergenen:
Selderij
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselder

(Bevat: Selderij)

¾ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2739 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten51.1 g
waarvan verzadigd31.8 g
Koolhydraten15 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten30.4 g
Zout1.2 g
Potassium316.9 mg
Calcium73.7 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Diep bord
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Snijd de onderkant van de paksoi en halveer de stengels inclusief bladeren in de lengte. Snijd een klein deel van het groene gedeelte fijn en houd apart ter garnering.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon in dunne ringen. Bewaar apart ter garnering.
Bloemkool koken
2
  • Kook de bloemkool, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de kokosrasp lichtbruin. Bewaar apart in een diep bord.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de paksoi 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Paksoi afmaken
3
  • Voeg de groene currykruiden, 2/3 van de kokosmelk en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe aan de paksoi.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen tot het serveren.
  • Voeg de Koreaanse kruiden toe aan het diepe bord met kokosrasp en roer goed door.
  • Schenk de overige kokosmelk in een ander diep bord.
Kabeljauw bakken
4
  • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Breng aan beide kanten op smaak met peper en eventueel zout.
  • Haal de kabeljauwfilet aan één kant eerst door de kokosmelk en vervolgens aan dezelfde kant door de kokosrasp, zodat er een kokoskorst ontstaat.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de kabeljauwfilet op de kokoskorst in de pan en bak 3 minuten. Keer voorzichtig om en bak de kabeljauwfilet 2 - 3 minuten op de andere kant.
Bloemkoolpuree maken
5
  • Voeg 1 tl mosterd per persoon en roomboter naar smaak toe aan de pan met bloemkool.
  • Pureer de bloemkool met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveren
6
  • Verdeel de bloemkoolpuree over diepe borden.
  • Serveer de kabeljauwfilet met kokoskorst erop.
  • Verdeel de paksoi met kokosmelk ernaast.
  • Garneer met de fijngesneden paksoi, het zwarte sesamzaad, de rode peper en 2 limoenpartjes per persoon (zie Tip).

Tip: Limoenpartje over? Serveer deze er dan naast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus