Snelle pasta met koolvis in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met koolvis in roomsaus

Snelle pasta met koolvis in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Familie
Allergenen:
Vis
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode kerstomaten

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4044 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten52.3 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten81.4 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels10.3 g
Eiwitten37.6 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

•Rasp
•Pan met deksel
•Hapjespan
•Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Snijd de ui in halve ringen en halveer de kerstomaten.
Roomsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan en bak de knoflook, ui en kerstomaten 1 - 2 minuten.
  • Voeg de room en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkuimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de geraspte courgette door de roomsaus.
  • Snijd de muntblaadjes fijn.
Vis bakken
3
  • Verhit 1 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Wrijf de vis aan beide kanten in met de Siciliaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten per kant.
  • Blus de vis af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en voeg de helft van de munt toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.
  • Leg de vis inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.

Weetje: De koolvis in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Als je weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loop je risico op een tekort. Eet dus regelmatig (zee gevangen) vis, ei, zuivel en zeewier.