Gele paprika-maissoep met feta en pompoenpitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gele paprika-maissoep met feta en pompoenpitten

Gele paprika-maissoep met feta en pompoenpitten

Met naanbrood

Deze gele soep is zowel zoet door de paprika en mais, als kruidig door de gemalen komijn en koriander. De feta zorgt voor een zout accent. Je garneert er niet alleen de soep mee, maar vult er ook de helft van de naan mee.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Gele paprika

½ jar

Mais

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen korianderzaad

5 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2745 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels15 g
Eiwitten23 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grillpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 300 ml water per persoon voor de soep. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de gele paprika klein en laat de mais uitlekken.

Pompoenpitten poffen
2

Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep maken
3

Verhit de olijfolie in dezelfde soeppan en bak de knoflook met de komijn en koriander 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gele paprika toe en bak nog 2 minuten. Blus af met het gekookte water (pas op: dit kan spetteren!), verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de mais toe. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Naan grillen
4

Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de feta. Gril het naanbrood 2 – 3 minuten zonder olie in een hete koeken- of grillpan.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe om de soep dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het naanbrood doormidden en vul de helft met feta. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de pompoenpitten, bieslook en de overige feta. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met het naanbrood.