Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Bloemkoolroosjes
⅓ zakje(s)
Gemalen kurkuma
¼ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
½ pak(ken)
Kikkererwten
75 gram
Bruine snelkookrijst
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
2.5 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Gele paprika
½ zakje(s)
Gele currykruiden
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja)
100 ml
Kokosmelk
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
¾ el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
⅓ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloemkoolroosjes in een kom met per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/ tl kurkuma, 3/4 tl komijnzaad, peper en zout. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten met de overige olijfolie en leg deze bij de bloemkool op de bakplaat. Rooster de bloemkool en kikkererwten 17 - 20 min in de oven. Schep halverwege om.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip). Kook de rijst 12 - 18 minuten. Giet af en plaats de deksel op de pan om de rijst warm te houden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in grove blokjes. snijd de rode peper fijn en rasp de gember fijn en met een fijne rasp
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Bak hierin de paprika, ui, rode peper, gember, knoflook, gele currykruiden en Javaanse wokpasta 3 - 4 minuten.
Voeg de kokosmelk en 60 ml water per persoon aan de hapjespan toe en breng zachtjes aan de kook. Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers 1/4 limoen per persoon uit boven de pan. Laat de curry zachtjes 3 - 4 minuten koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de helft van de geroosterde kikkererwten door de curry. Bewaar de rest ter garnering. Snijd de bladpeterselie fijn en bewaar apart.
Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de curry erbovenop. Leg de geroosterde bloemkool en de overige kikkererwten over de curry. Garneer met de bladpeterselie en de overige limoenpartjes.