Filodeegtaart met spinazie en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Filodeegtaart met spinazie en feta

Filodeegtaart met spinazie en feta

met tomaat-komkommersalade en sesamzaadjes

La pâte phyllo est un nouvel ingrédient dans votre box ! Ultra fine, légère et délicieusement croquante, est aussi moins calorique que la pâte feuilletée. Cette recette est donc parfaitement équilibrée.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 snufje

Nootmuskaat

150 gram

Spinazie

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Filodeeg

2.5 gram

Sesamzaad

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)521 kcal
Energie (kJ)2182 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.7 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Vergiet
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal het filodeeg uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp een mespuntje per persoon van de nootmuskaat.

Spinazie bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en bak 1 minuut mee of tot alle spinazie geslonken is. Haal de spinazie uit de pan en doe in een vergiet. Druk met de bolle kant van een soeplepel het vocht uit de spinazie. Doe de spinazie terug in de koekenpan, verkruimel de feta erboven en voeg de nootmuskaat toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat de 150 gram spinazie op jouw bord bijna net zo veel calcium bevat als één beker melk? Samen met de feta levert 1 portie filodeegtaart je bijna 50% van de ADH calcium. Lekker én goed voor je botten en tanden!

Filodeeg vullen
3

Vet een quichevorm of taartvorm in met wat olijfolie (zie Tip). Leg de vellen filodeeg gestapeld op de bodem van de taartvorm, maar bewaar 1 vel voor de bovenkant. Verdeel de feta-spinazievulling over het filodeeg in de taartvorm. Dek de vulling af met het overgebleven vel filodeeg. Stop het uitstekende filodeeg naar binnen. Het geef niet als de vellen een beetje scheuren.

Tip: Maak je dit recept voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee taartvormen.

Bakken
4

Besprenkel de bovenkant van de filodeegtaart met wat olijfolie voor een goudbruine kleur. Strooi het sesamzaad erover en bak de taart 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat filodeeg ongeveer 50% minder calorieën bevat dan bladerdeeg? Een lekker én gebalanceerd alternatief om een hartige taart mee te maken.

Salade maken
5

Meng in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng de peterselie, komkommer en tomaat met de dressing in de saladekom.

Serveren
6

Snijd de filodeegtaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de tomaat-komkommersalade.