Skip to main content
Dorade met serranoham

Dorade met serranoham

met citroenrisotto en hazelnoten

Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

75 gram

Risottorijst

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Serranoham

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3453 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels6 g
Eiwitten42.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Rasp
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en halveer ze vervolgens zodat je 8 gelijke staafjes krijgt. Leg de courgettestaafjes op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, de helft van de knoflook, peper en zout. Zet opzij tot gebruik in stap 3.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de overige knoflook en de ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Koken en bakken
3

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrels nog verder te garen (zie Tip). Bak ondertussen de courgette 16 – 18 minuten in de oven.

Tip: Is de risotto eerder klaar dan de rest? Voeg dan wat extra water toe aan de pot, roer door en laat op laag vuur nagaren met het deksel op de pot.

Specerijen bereiden
4

Scheur het verse basilicum grof. Rasp de Parmigiano Reggiano grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in partjes en hak de hazelnoten grof. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. 

Bakken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de serranoham toe aan de pan en leg de dorade op de huid ertussen. Bak de vis 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde (zie Tip). Meng ondertussen, als de risotto bijna klaar is, de helft van de Parmigiano Reggiano en 3/4 tl citroenrasp per persoon door de risotto en breng op smaak met peper.

Tip: Is de serranoham al mooi bruin en knapperig? Haal hem dan alvast uit de pan.

Serveren
6

Serveer de risotto met de vis en de geroosterde courgette. Garneer met de serranoham, citroenpartjes, het basilicum en de hazelnoten. Bestrooi de risotto met de overige Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus