Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Laat de runderlende 15 minuten voor serveren rusten onder aluminiumfolie, dan is het vlees extra mals.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Amandelschaafsel
½ stuk(s)
Entrecote
⅓ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat: Mosterd)
½ el
Honing
250 gram
Knolselder
(Bevat: Selderij)
15 gram
Mascarpone
1 stuk(s)
Little gem
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
2 el
Rodewijnazijn
½ el
Bruine basterdsuiker
1 el
Mosterd
1.5 el
[Plantaardige] boter
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Suiker
½ el
Olijfolie
Haal de runderlende alvast uit de koelkast (zie TIP). Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven. Snipper de rode ui en meng in een kleine kom met 1 tl zout per persoon, de kristalsuiker en de rodewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel in een grote koekenpan, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Het beste kun je de runderlende al een half uur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is het vlees ook vanbinnen op temperatuur voor hij in de pan gaat.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in de koekenpan op hoog vuur. Bak de runderlende in 4 minuten rondom bruin. Leg het vlees dan in een ovenschaal en zet de koekenpan met bakvet terug op het vuur. Bak het mosterdzaad 1 minuut (tip). Voeg de honing, bruine suiker, mosterd en 2 el water per persoon toe verhit 2 - 3 minuten. Schenk de honing-mosterdsaus over de runderlende en bak in 10 - 20 minuten rosé in de oven (zie TIP).
Tip: Let op! het mosterzaad kan uit de pan springen! Dek de pan af met een deksel. TIP:De garingstijd van de runderlende is afhankelijk van je oven. Bak de runderlende voor goed doorbakken vlees in ieder geval langer dan 15 minuten.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Weeg de knolselderij af, schil hem en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de knolselderij en het bouillonblokje toe aan de pan en kook 15 - 17 minuten, of totdat de knolselderij gaar is. Giet af, voeg de mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de little gem, maar laat de steelaanzet eraan zodat de kropjes niet uit elkaar vallen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan en bak de little gem 3 - 4 minuten op de snijkant.
Snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn. Schaaf de parmigiano reggiano met een kaasschaaf in dunne flinters.
Snijd de runderlende in dunne plakjes en serveer met de honing-mosterdsaus uit de ovenschaal. Serveer met de krieltjes, de knolselderijcrème en de gegrilde little gem. Garneer de crème met de bieslook. Garneer de little gem met de rode ui, de parmigiano reggiano, de bladpeterselie en het amandelschaafsel.