In dit gerecht combineer je frisse tomaat met courgette uit de oven, die door het bakken een licht zoete, intense smaak krijgt. De worst is lekker hartig en sappig, wat uitstekend met de rest van het gerecht combineert.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ vel(len)
Courgette
1 tl
Gedroogde rozemarijn
1 stuk(s)
Varkensworst met paprika en amandel
(Bevat Noten)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ vel(len)
Pruimtomaat
90 gram
Fettuccine
(Bevat Gluten)
1 el
Tomatenpuree
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
6 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
1 el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine. Snijd de varkensworst in plakjes. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes varkensworst in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 –2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 – 2 minuten. Voeg de blokjes pruimtomaat toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de kookroom toe en meng met 3 – 4 el kookvocht van de fettuccine per persoon om hem wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de fettuccine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Meng er vervolgens de plakjes worst en de helft van de courgette door.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige courgette en het basilicum.