Duitse biefstuk met piccalilly
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met piccalilly

Duitse biefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische zure room

50 gram

Radicchio en romaine

1 stuk(s)

Duitse steak haché

25 gram

Piccalilly

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)672 kcal
Energie (kJ)2814 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers6 g
Vezels7.9 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Cuire les grenailles
1

Sortez le steak haché du réfrigérateur. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Faites-y cuire les grenailles précuites 10 à 11 minutes à couvert. Retirez le couvercle dans les 5 dernières minutes de cuisson. Salez et poivrez.

Tip: Duitse biefstuk bevat relatief weinig calorieën. Andere magere opties voor vleesliefhebbers zijn bijvoorbeeld kipfilet, varkenshaas, rundertartaar en biefstuk.

Couper
2

Coupez le concombre en rondelles. Émincez l'oignon rouge en fines demi-rondelles. Ciselez finement la ciboulette. Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne : 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra, 1/2 cc de moutarde, 1 cc de vinaigre de vin blanc, du sel et du poivre. Incorporez-y la crème aigre et ajoutez le radicchio et la laitue romaine, le concombre, l'oignon rouge et la ciboulette. Mélangez bien le tout.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Laat ze dan weg uit de salade en bak ze de laatste 5 minuten mee met de krieltjes.

Cuire le steak
3

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Faites-y cuire/dorer le steak 2 à 3 minutes par côté. Assaisonnez de sel et de poivre à votre goût. Faites-le cuire plus longtemps si vous n'appréciez pas la viande saignante.

Servir
4

Servez le steak sur les assiettes. Déposez les grenailles et la mayonnaise à côté du steak. Goûtez le piccalilli et déposez-en à votre goût sur le steak haché. Rectifiez éventuellement l'assaisonnement avec un filet d'huile d’olive, du sel et du poivre. Accompagnez de la salade.

Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 250 gram groente bevat? Een van de groenten is rode ui - rijk aan vezels, B-vitaminen en antioxidanten.