Double veggie - Conchiglie met rode pesto en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Conchiglie met rode pesto en feta

Double veggie - Conchiglie met rode pesto en feta

met extra Italiaanse groenten en gedroogde tomaten

Conchiglie - weet jij hoe je deze pastasoort op z'n Italiaans uitspreekt? (Het juiste antwoord is: con-keel-yay!)

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Gele paprika

¼ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

40 gram

Veldsla

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)794 kcal
Energie (kJ)3324 kJ
Vetten69.7 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten21.9 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels10.7 g
Eiwitten14.1 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de sjalot en snijd de paprika, courgette en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 25 g feta en 70 g conchiglie per persoon. Van de rest maak je de volgende dag een bijvoorbeeld voedzame salade.

Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de groenten toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Paprika is ook nog rijk aan vitamine E. Deze werkt als antioxidant en beschermt onze cellen, bloedvaten, organen en ogen.

Pasta en salade mengen
3
  • Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla door de dressing.
  • Hak de gedroogde tomaten grof.
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta, gedroogde tomaten en het basilicum.